Berättelse

När jag sätter mig och ska blogga är det inte självklart att jag vet vad jag ska skriva om. Just nu har jag så mycket som vill komma ut ur mitt bubblande inre. Några års tystnad ska kompenseras ; ) Jag har en massa små berättelser, mina erfarenheter tecknar olika mönster och bilder som är intressanta. Mitt liv har nu varat i 36 år, en hel massa dagar och stunder har jag upplevt som innehållit olika slags erfarenheter.

Är då jag speciell med mina erfarenheter? Nä, inte speciellt faktiskt. Var människas liv är en erfarenhet, en unik skattkammare! De erfarenheterna tycker jag är så intressanta. För mig finns ingen som helst vits att jämföra våra erfarenheter däremot vill jag gärna lära mig något av dem. Därför är just ditt liv intressant. Om jag får höra om dina erfarenheter kan jag lära mig något som gör att jag kanske slipper mycket smärta genom att inte göra samma misstag. Eller du kanske har bra erfarenheter om vad som t ex får dina relationer att fungera som jag kan lära mig av : )

Jag tänker och ser så många som berättar någon annans berättelse, sjunger någon annans sånger. När vi bär de kläder som är “rätt” bara för att det är inne är det modeskaparens och handlarens berättelse vi berättar. När vi på fb taggar andra i bilder (vilket vi kan fundera på om det är ok att göra utan att fråga…) men inte skriver något om oss själva, blir vi åskådare och inte berättare. Jobbar du med det som dina föräldrar jobbar/jobbade med men som inte är din dröm? Lever du deras liv som ett slags arv? Berättar du ditt livs berättelse eller någon annans?

Gör du inte det tycker jag det är synd för jag tror just du har något att berätta. Jag tycker det är synd för det där mötet mellan människor, som jag brinner så starkt för, går förlorat. Jag läste i boken “Utmaningen” (Ron Luce) att 98% av oss människor är konsumenter och åskådare medan det bara är 2% som är drömmare och som är de som förändrar världen. Vi kan förändra det om fler av oss blir drömmare och jobbar metodiskt för vår passion.

Vad brinner ditt hjärta för? Vad drömmer du om? Tackar Cajsa Tengblad för uttrycket Passionerat Frustrerad och undrar vad du är Passionerat Frustrerad över? Våga berätta din berättelse, plocka upp något ur din skattkammare! Öva dig på göra det med integritet så ditt innersta står orört av det som du berättar. Ta chansen att skapa verkliga möten mellan dig och andra där du kan förändra världen till det bättre : )

Ps du kan läsa mer i bloggen om att vara Passionerat frustrerad under rubriken “Frustrerad” och sen om “Integritet”.

 

Kommentera

*


× 4 = tjugo