Är ditt hem din Borg? del 4 Rensa

Scanna av var du ska börja. Kanske det är kläderna som är den största ordningsboven? Har ni för mycket kläder, har ni kläder framme som inte passar i storlek eller årstid? Hur förvarar ni kläderna, är det lättillgängligt för barnen att välja kläder själv? Försök få förvaringen så praktisk som möjligt. gärna nära där du sköter tvätten så det inte blir för långt att gå. Det gäller ju mest er som bor i hus.
Nu när våren kommer ska jag själv gå igenom hallen, med vinterprylar som skridskor, vantar osv. Tips är att lägga allt i flyttkartonger om du har tillgång till förråd eller vind. Sätt en etikett på lådan med nummer på sidan av lådan. Sen skriver du en lista bredvid.
Skridskor stl 28, 30, 33
Blå overall 104, svart täckjacka 110…..
Barnskor
Ställ sedan lådorna med etiketten så den syns, ha listan tillgänglig vid lådorna så hittar du lätt. Man kan även lägga kläder i storlekar på detta sätt om de ska ärvas. Smart är att lägga de första adventssakerna i en låda och julsakerna i en annan.
Hallen är för övrigt skönt att börja med. Det är det första man möts av när man kommer hem. Känns hallen välkomnande? Eller möts du av ett berg av saker som gör dig orkeslös direkt du kommer innanför dörren? Ta nu inte upp allt på nån vind som du måste rensa i nästa steg, försök att vara kritisk vid varje sak där du börjar. Lägg i olika högar
Släng
Ge bort/sälja/byt
Spar
Tänk noga till vad du sparar, kommer ni att använda detta igen? Sortera direkt i olika säckar det som ska slängas. Elektroniksaker är viktigt att de hamnar för sig t ex vid återvinningsstationen.
Är det förrådet eller vinden du ska börja med så ni får upp allting i bra ordning från början?
Om en sak har hamnat på vinden som stått framme tidigare kommer den förmodligen inte komma fram igen då är det bättre att den åker ut.
Väljer ni att börja med ett rum med mycket papper så lägg olika högar. Barnens papper som du sätter i en egen pärm för det barnet. Ligger det obetalda räkningar? Lägg “mycket viktiga papper” tillsammans och återkom till dem när du har allt samlat så blir det tidseffektivt.
Släng så mycket papper som möjligt som inte är viktiga. Släng papper för sig, så ni kan sortera det efter “papper” vid återvinning. Bor du i lägenhet skulle jag inte slänga personliga papper i grovsoprummet för att undvika nyfikna grannar. Strimla tar ju tid så det skulle jag inte heller göra. Lämna på återvinningsstation i container.
Se över om ni har barnvagnar, möbler som ni inte behöver som ni kan få betalt på på Blocket. I slutändan kanske denna rensning går med vinst om ni kan sälja saker.

Kommentera

*


1 × = ett