Bildbank

Som jag berättat om tidigare har mitt fotograferande varit en viktig del för mig att se på livet ur nya perspektiv. Att gå nära eller gå långt ifrån har varit så lärorikt för mig. Många bilder har det blivit och det är ju så bra med digitalkamera då jag kan ta hur många bilder som helst utan att det kostar extra. In med bilderna i datorn och sen får jag se vad som kan användas!

Det var just det, att jag knäppt glatt och matat in bilderna utan urskildring. Just nu säger min dator ifrån att min hårddisk snart är full : / Så jag har pratat med en kunnig person som har hjälpt mig med tänket kring hårddisken. Nånstans ska jag börja rensa i denna röra av bilder, musik, dokument. Jag tog bilderna först. 15383 bilder i 978 händelser utan sortering eller rubrik. Allt ligger i tidsordning. Det är alltid en början. Jag försöker lägga ihop händelser, titta igenom alla bilder, slänga så mycket jag kan och sen sätta en rubrik på gruppen av bilder så jag kan söka och hitta dem lätt. Jag har så mycket nytt jag skulle vilja börja på i mitt arbete men just nu behöver jag gå igenom allt det här helhjärtat för att skapa plats åt det nya och få ordning i röran. Just nu önskar jag att jag varit mer noggrann med vad jag “importerat” och laddat in i datorn. Nu ser jag vilket jobb som ligger framför.

Tänker åter igen att det är så här med det verkliga livet. Vi samlar på oss en massa som vi ska hantera. Intryck, händelser, omständigheter och val som på något sätt ska hanteras i vårt inre.

Vad släpper jag in i mitt liv som jag ska hantera? Vissa saker kan jag inte välja-de kommer bara emot mig. Som mina näras bortgång. Men mycket kan jag välja som intryck från TV och film t ex. Om jag har verktygen Integritet och Självkänsla har jag lättare att sätta stopp för kränkningar och dra gränser för vad som är ok för mig. Med Trygghet och en sund Självbild vet jag att jag duger oavsett vad ni andra säger om mig. Med Urskildring och Eftertänksamhet kan jag välja vad jag säger så det inte skadar andra eller mig själv. Med Konflikthantering, Mod och Kärlek till andra vågar jag möta de som tänker olika än jag. Med En Utsträckt hand kan jag ta hjälp av andra och behöver inte klara allt på egen hand. Med Förlåtelse och Sanning finns en förutsättning för frid och frihet. Med Tro,Tillit och Förtröstan bär jag en visshet om att jag är buren alla livets dagar.

När jag har tillgång att sätta ord på mina känslor, som rubriker till bilderna, är det lättare att göra upp med varje enskild sak. Granska varje bild, se igenom det som jag står i och göra upp med det. Bara gårdagen har inneburit tårar och skratt då smärtsamma och glada minnen dykt upp i min bildbank. Det är så livet är! Och när jag tittar och jobbar med fotona och insidan kan jag konstatera att jag i glädjen och sorgen lever ett högst arbetsamt och mycket meningsfullt liv. För att hålla länge vill jag då och då stanna upp och reflektera över vad jag går och bär på, vad jag kan förlåta eller slänga bort. Och vilka skatter jag har som jag ska vårda ömt och ge min tid till.

Kommentera

*


− 2 = sju