Blomsterbud

Såg en liten filmsnutt om en kille som sa “Jag skulle vilja jobba som blomsterbud, tänk er själv att få möta glada människor bakom varje dörr”. Kanske inte alltid glada människor, säger jag som fått en del blommor vid våra näras bortgång, men tacksamma människor. Jag förstår vad han menar och jag kan också tänka mig den rollen.

Men så tänker jag, vi kan alla arbeta som blomsterbud. Det är en attitydsfråga. Tänk att det är som att ge bort en blomma varje gång du möter blicken på en människa, varje gång du ler. Tänk om du nästa gång t om skulle ta och hälsa på föräldrarna på skolgården, den hemlöse på bänken, affärsbiträdet eller de andra människor som rör sig kring dig. Det vore som att ge bort ett fång med blommor. Och man blir glad själv när man får ge. Man blir glad av att le med hjärtat och inte som ett skydd och en fasad. När man ger av hjärtat har det ingenting med att synas själv att göra, att bekräfta sig själv. Men följden blir ju att det sker ett möte där du själv också blir synlig och då får ju båda något gott av det.

Om det värsta som kan hända en människa är att vara osynlig för sin omgivning kan vi förändra världen stort för vissa genom att lyssna och göra dem synliga. Och har vi gjort något för en människa har vi ju förändrat världen i stort för den människan kan sprida vidare den goda attityd som hon/han blivit mött med. På det sättet bli blommorna också till ljus. Ett ljus som föds ur en sann glöd för människor, den lågan kan vi ge vidare så ljuset får lysa i vår mörka värld.

Jag har skrivit det förut och jag kan skriva det igen: När jag var på botten av min depression och min utmattning bestämde jag mig att varje dag väcka mina barn i glädje och med kramar och pussar. Jag valde att i några minuter bära en mask som sedan blev det där äkta leendet när jag fick så mycket tillbaka från dem. En attitydsfråga. Jag gav tre blommor varje morgon och fick tre buketter tillbaka. Barnen tände då mitt ljus i mitt inre från den glöd jag själv bar. Det ljuset har lyst starkare och starkare. Jag ger det gärna vidare till dig, du fantastiska människa, så värdefull som du är.

Oh, va roligt det är att vara ett blomsterbud. Prova får du se!

Kommentera

*


3 + sex =