Dolda ord

Sitter och bläddrar i olika tidningar och ser många företag som erbjuder utbildningar av alla dess slag. Ledarskap, konflikthantering, mötestekniker osv kan vi läsa oss till, hur vi sen kan använda informationen beror ju så klart på en rad faktorer. Jag tror att en bra utgångspunkt att lära sig något som ska hålla i längden är att lära sig det när man har en bra självkänsla. Sitter man i skolan eller på en föreläsning och känner att man inte duger eller är rädd för någon eller något då blir fokus fel för det man ska ta in. När vi känner oss trygga och lugna kan vi däremot ta emot det som sägs och sen välja vad som ska stanna och vad som ska i papperskorgen.

Förra veckan sa en man till sin son: “Jag älskar dig : )” Sonen suckade lite tillbaka och svarade “Du har sagt det typ 7000 gånger”. “Ja, och jag kommer säga det 1 miljon gånger till”, svarade mannen.
Det borde vara alla barns rätt att få höra 1007000 ggr att man är älskad. Tänk vad som händer i någon som blir påfylld av goda ord och värme : ) Det fyller på hela personen med att man är tillräcklig som man är, att personen alltid är viktigare än prestationen. Det är så bra att bära med sig när man möter andra som behöver hävda sig själva genom att trycka ner en eller höja sig själv. Om man kan påminna sig själv att man är bra precis som man är tror jag det hjälper en i vardagen på flera sätt.

Det här smycket med texten “Jag är bra precis som jag är”ska jag ge till mina barn för att de ska påminna sig själva om att de duger. Framsidan är en stjärna och baksidan med texten har man in mot hjärtat, dolda ord som påminnelse. Har du något barn som behöver bli påmind om hur bra han eller hon är kan du beställa smycket av mig.
Kanske ska jag bära ett själv för att påminna mig att jag duger när jag rusar iväg i mina duktighetstankar…..

 

Kommentera

*


9 − = fyra