-Flyg nu min Ögonstensfjäril!

Jag har några gånger under hösten gått och lagt mig med en alldeles särskild tackamhet. Igår var en sån kväll. Igår hade jag release på min skiva Ögonsten. Många, många  timmars arbete har vi lagt ner för att komma till just release och nu är det en verklighet, t o m historia. Det arbete som började som en läkningsprocess att först få skriva av sig det svåra och obegripliga, för att sen få ta det till nästa nivå att arrangera, producera och sjunga in dessa sånger har nu fått sitt första bokslut. Skivan finns i handen för någon annan att lyssna till, reflektera och ta emot det den vill och lämna resten.

Jag träffade en barnmorska som sa ”Nu ska din bebis ut, det kan göra ont också, det vet du va?” Och jag som faktiskt genomfört tre förlossningar är mycket väl medveten om det. Och mina födslovåndor är nu över även om jag har en period bakom mig där jag fysiskt har haft ont i magen. Tusen fjärilar i magen och tusen tankar om vad jag faktiskt har gjort och hur det ska tas emot : / Den processen har varit en kamp, inte så stor, men ändå en kamp. Och jag har nu landat i att det inte spelar så stor roll hur någon annan tar emot det utan att jag själv vet att detta är det jag vill ge.

Idag är det som de där fjärilarna får flyga fritt, de behöver inte gunga fram och tillbaka i sina kokonger och vänta på att vara fria längre. De kan ge sig ut och flyga dit de vill. Fjärilar  med olika färger och mönster, med sina spröda vingar som i sin konstruktion gör det omöjligt för mig att förstå att de kan bära fjärilskroppen. Precis som mina sånger har fjärilen en gång varit ett ägg, mina första tankar och melodier som växte till sig till sånger, som larver. Fjärilslarven går in i det helt förunderliga stadiet som puppa där den väver in sig i en kokong. Puppan äter inget, den växer bara till sig genom att vara helt still. Märkligt nog är det det så med läketid också. Jag har behövt vara ”tyst”, finnas till för mig själv och fylla på i stillhet där det har växt till sig något inom mig som jag inte har ord för eller kontroll över. Och vem kan ana hur en fjäril ser ut om den bara sett en puppa?

Nu vet nu  jag hur denna första fjäril ser ut för mig, den som egentligen är tusen små. Fjärilens huvudsakliga uppgift är att föröka sig : ) Tänk om sångerna med tiden, när de får lyssnas in och växa med erfarenheter kan få föröka sig och bli till nya fjärilar för de som lyssnat. Unikt på sitt sätt då vi alla är olika och hör och ser saker på vårt sätt.

-Så, min Ögonstensfjäril. Nu släpper jag dig fri, lev ditt eget liv och föröka dig där du finner en plats att landa.

2 Responses to “-Flyg nu min Ögonstensfjäril!”

Read below or add a comment...

 1. Jag förstår det som att Du hade en Härlig kväll igår!! Tänkte på dig var gång jag såg en rad från dig på FB. Tänkte, Undrar hur hon känner det? Undrar om hon har fjärilar i magen?
  Njut i nuet!
  Kramar och God Jul!
  Inger

 2. Olga says:

  Underbart, Elina!
  Så härligt att äntligen få släppa sina sångfjärilar fria!
  GRATTIS och välsignelse till dig och dina sånger från Olga!

Kommentera

*


+ fem = 6