Från tunga vinterkängor till sommarlätta skor

Midsommarafton! Grönt på varje träd, det är knappt att jag ser våra grannar då trädkronorna är som en tjock grön matta. Idag är det blå himmel med vita höga moln, lite ljummen vind och sol. Halva året har precis gått och vi väntar den ljusaste natten på året. Det är en ständig rörelse i vår vackra svenska natur.

För några månader sedan bet sig kylan fast i våra kroppar och det var knappt man trodde att värmen och våren skulle komma. Men nu är värmen här och min trädgård har fått kläder, förr var det naket och kalt. Från 1m snö till grönt, grönt, grönt.

När sommaren väl är här vill jag vara i den, i nuet och uppleva alla förändringar, varje knopp som blir en blomma. Ta mig tid att inte “göra nånting”. Finnas till bara. Se på mina egna “knoppar” i det liv som blev mitt. Från en känslomässig vinter där kraftlösheten talat sitt tydliga språk och där depressionens vinterkängor varit tunga att gå i. Nu vill jag ta på mina sommarlätta sandaler och njuta av varje strimma av ljus som möter mig. Jag har stått stilla i min smärta, låtit den komma, låtit den avta. Jag har stått stilla så kraften inte tagit slut igen utan kunnat fyllas på. Så stilla så jag kan möta även denna fantastiska sommardag då min pappa skulle fyllt 68 år. Tanken gör mig vemodig men den griper mig inte som en storm, mer som en kallare vind bland alla ljumma. En kall vind på kinden, men bara massa värme i hjärtat i minnet av en far, en man med ett så stort hjärta att många fick plats i det.

Idag kan jag skönja vad som kommer av processen i att stå still, inte fly från smärtan och i mitt minne är det en tid jag inte har grepp om för oron åt upp mig då. Men under det kalla och frusna finns förutsättningen för liv då solens strålar når fram. Jag kan se idag att jag trodde allt var stilla, men det finns en rörelse även i vintern. Men den är dold och den tar inte ett steg i taget. Den står stilla länge för att sedan gå och sen springa snabbt. Just nu promenerar jag behagligt och har massa hopp om att få springa. Men en sak i taget. Idag ska jag njuta av att få vara i sommaren.

Kommentera

*


7 − = ett