Glädjen över att ha ett hem

Jag trivs bra med ordning. Jag tror det sitter i min personlighet.
Dagar, som blev år, av utmattning ligger bakom. Kroppen fungerade inte då för att hålla en praktisk ordning. Tre småbarn röjde, helt i sin ordning. Det blev kaos här hemma och inte så hemtrevligt i mina ögon.
Under en tid tog vi hjälp med städning för att inte lägga den lilla kraft som fanns på att dammsuga. Det var ett klokt beslut tycker jag nu.

Idag mår jag bra. Minnet av utmattningen finns som en varningssignal i kroppen, men kraften har kommit tillbaka. Det är jag så tacksam för. Jag har nu bestämt mig för en sak: att inte sucka när vi ska städa. Vi gör det tillsammans och med en slags glädje över att ha ett hem. Vilken stor grej, egentligen, att få ha ett ställe som kallas vårt hem. Miljontals människor har fått lämna allt de haft för att fly från otrygghet till något nytt och främmande de skulle vilja kunna kalla hem. Det är så svårt att jag inte kan föreställa mig det. Jag sparar min klagan till annat än städning. Tror det finns en ordning i det.

Kommentera

*


× 5 = trettio fem