Inga vita lögner

De senaste veckorna har jag haft en del samtal med nära vänner. Känner mig så rik! Inte främst på antal vänner utan på den värme och uppriktighet jag känner från dem som är mig riktigt nära. Jag har ställt en del frågor som jag fått ärliga svar på. Svar som gjort att mina vänner har öppnat sig lite, blottat sig i det de står i. Jag har inte fått några vita lögner där de slingrat sig ur en situation och som kanske skulle lett till en klyfta mellan oss då det blir en börda att upprätthålla en lögn och komma ihåg den.

Så nästan oavsett vad de sagt har det inte gjort ont, har det inte varit någon slags värdering från min sida. Bara glädje över att ha vänner som är ärliga och som släpper in mig i sitt liv även om det kostar att blotta sig. Vi alla måste göra val som passar oss just i den stund vi lever i nu. Kraften ska främst räcka till oss själva och våra barn. Alla andra, kommer sen, vilka åtaganden vi än har på vår lista. Vad vi än lovat i förväg.

Min sång “Syskonband” börjar så här: “Jag dina svårigheter sett. Jag orden vänder vrider. Ärlighet gör hjärtat lätt om än sanningen svider.” Vilken fördjupad vänskap vi kan få när vi möter svårigheter i livet tillsammans i ljuset av sanningen. Då kan vi bli fria och har en möjlighet att känna oss något lättare.

Kommentera

*


8 − ett =