Kan du tro att sommaren kommer?

Blå himmel, solen skiner och gräsmattan bär en halv meter tjockt täcke av snö. Vad jag kan se är det vindstilla. Bilden som landskapet visar är så vackert med den gnistrande snön som speglar sig i allt där ute och därmed lyser upp även de mörkaste delarna. -25°, alltså här i Stockholm är det rätt ovanligt att det är så kallt. Vid första steget utanför dörren slår kylan mot en.

Sommaren, och tom våren känns oändligt långt bort. Ändå vet vi att den kommer. Om bara några månader kommer landskapet att se annorlunda ut.

Har funnit mig själv bära en stor tillit just nu. Tillit till att den själsliga sommaren snart kommer. Den som blommar och doftar. Efter år av vintertid kan man lätt tappa den tilliten. Jag har hittat den igen och jag vet att allt går i cykler precis som våra årstider.

Kan du som jag se att det kommer en vår och en sommar, vågar du hoppas? Hur kan du göra det bästa av de vinterdagar vi har kvar nu innan de är förbi och vi får vänta länge innan kylan biter i oss som den gör idag?

Kommentera

*


åtta × 9 =