Lager

Ännu en dag med kyla och massa snö utanför fönstret. Har varit ute i morse och lämnat barn. Jag stod mellan att välja täckbyxor eller långkalsonger. Då jag inte skulle leka i snön blev det långkalsonger.

Det lilla tunna lagret under byxorna värmer benen så mycket mer än endast ett par byxor. Jag har upptäckt att tunna innevantar värmer händerna på samma sätt under handskarna. Tunna lager nära kroppen värmer så bra, då kan en jacka på det göra sitt jobb för att hålla kylan på avstånd.

Jag tänker att det är så med våra relationer också. Vi kan ha många många kompisar och bekanta, men utan de nära vännerna så kan man känna sig väldigt ensam och sårbar ändå. Tänk om alla bjöd in några stycken i sitt liv för att vara det där skyddet som gör att värmen stannar kvar. Några som kan få komma riktigt nära, där vi kan få vara tunnhudade och omfamnade. Några som kan lyssna, några som du har förtroende för att dela det som är ditt innersta. Några som har tillåtelse att stötta och se bakom masker och fasader.

Då kan det mer tjocka ytliga lagret av bekanta värma genom att stötta. Och gör de inte det utan skadar mer än hjälper så finns det ändå ett skydd mot kylan som inte biter tag i huden.

Kommentera

*


+ 3 = sex