Liten förändring

Helgen ligger bakom, måndag idag och en hel arbetsvecka ligger framför. Stannar upp en stund och tänker på vad som stannat från denna helg där vi nu slutför projektet Omorganisering och som denna helg kommit till hallen. Små förändringar i husets första rum som kan göra så stor skillnad för hela känslan av att komma hem. En hall med ljus och luft där det finns plats att hänga av sig. Skorna är genomgångna och fler hängare är uppsatta till barnen. Det stannar hos mig, den praktiska sköna lättnaden i hallen.

Det andra som stannar är berättelsen om två syskon som inte drar jämt och som blir provocerade av varandra. Jag hörde att dessa två talat ut, tog det där jobbiga samtalet! De sa precis som det var med hjälp av självinsikten och förmodligen en del mod. De sa att de inte behöver umgås intensivt men att de faktiskt behöver varandra.

Så vackert, så fint. Tänk att erkänna sina brister, lägga upp dem på bordet och syna dem vad som är vad. Säga att det egentligen inte är någon som vill något ont fast orden kan komma ut så fel eller misstolkas. Säga rakt ut hur man reagerar under stress.

Ett samtal. Ett steg av mod. En liten förändring som gjorde hela skillnaden.

Precis som min hall finns det inget som garanterar att den inte är stökig i morgon men förutsättningarna för att lyckas att känna sig välkommen, att känna att det flyter och att lugnet finns är bättre. Som i relationen mellan människor som inte gömmer sig eller flyr utan som vågar ta samtalet, vågar visa sig sårbara, otillräckliga och mänskliga. Som vågar stå kvar fast man bara vill springa.
Belöningen är inre frid, läkedom och upprättelse-vem vill inte känna det? Vågar du göra en liten förändring? Tänk om den förändringen kan göra hela skillnaden!

Kommentera

*


9 − = fyra