Löften

Ett nytt år och många av oss avger nyårslöften där vi ska gå ner kilon, börja motionera eller ge tid till något speciellt. Jag vet inte hur många nyår jag själv lovat mig själv att sluta bita på naglarna. Jag biter fortfarande men har slutat några gånger med bra resultat.

Nu för tiden ger jag inte nyårslöften. Jag gillar inte att bryta löften och därför vill jag inte lova något som kan vara lätt att bryta eller löften som jag rent tidsmässigt inte hinner med, eller kraftmässigt inte orkar med. Jag som vill göra rätt och som jobbar med min duktighet och vet att jag är mänsklig och otillräcklig många gånger precis som alla andra, försöker att begränsa mina löften till det som verkligen är viktigt. Mitt trohetslöfte till min man t ex.

Jag har ju också mål och planer så klart. Jag jobbar också med saker som rör min person, mina tankar, min tid, mina pengar och min hälsa. Jag tänker mig att jag sträcker mig mot olika saker i stället för att jag lovar något, på det sättet blir det inget misslyckande om jag inte lever upp till mina egna förväntningar.

För detta år sträcker jag mig mot Förnöjdsamheten på ett annat sätt än tidigare. Jag vill se på ett djupare sätt vad jag redan har och förvalta det. Jag vet att det är ett bra sätt att hålla Begäret efter Mer borta. Detta gäller inte bara saker och pengar utan relationer också. Jag har fått så mycket som redan finns inplanterat i mig av kärlek, trygghet och värme-min uppgift är att hitta det och fortsätta vattna på de goda plantorna och rensa upp bland ogräset.

Jag sträcker mig också mot Sanningen. Sanningen är nyckel till läkedom, där vi kan känna oss ännu mera fria och hela som människor. Sanningen om olika händelser i mitt liv, den känslomässiga sanningen så som den faktiska sanningen. Men också sanningen om hur älskade och värdefulla vi alla är. Den sanningen som fyller på självkänslan och som bygger upp oss inifrån.

Jag vill också sträcka mig mot Ödmjukheten. I mötet med andra vill jag ta en självklar plats men koppla på öronen och inte låta mig själv stå i fokus. Ödmjukheten har stort hjärta, stora öron, långa omfamnande armar och liten mun. Ödmjukheten bygger broar mellan människor, broar där vi kan mötas även om det ligger djupa vatten mellan oss.

När jag sträcker mig mot dessa saker sträcker jag mig mot mig själv. Att lära känna mig själv och plocka fram bra sidor hos mig själv, sidor jag kan använda för mina livsverk och det jag vill säga med mitt liv. Sidor som gör mig stark mitt i mitt sårbara jag. Att sträcka mig mot dessa saker hjälper mig att lyfta blicken högt och samtidigt anger jag riktningen för mina dagar. Dagar där min längtan är att vattnet på mina blomfrön ska ge sådan kraft att jag snart får blomma ut i full blom.

 

Kommentera

*


ett + 5 =