Modemåsten

Slår på TVn och en modeguru går igenom 8 st modemåsten. När de använde ordet “måsten” så känns det ju som man verkligen ska ha detta, något man inte kan klara sig utan. Jag blir inte alls lockad av dessa måsten av trender. Jag vet att jag måste ha kläder för att inte frysa. Exakt vilka kläder, hur de ser ut och vilket märke de har spelar så liten roll i min värld. Men så klart känns det bra om kläderna sitter ok på kroppen : )

I söndagens program av humorserien “Solsidan” blev det på ett tragikomiskt sätt tydligt vad som är viktigt i olika människors liv. Mickan, en rik tjej som genom en kompis kommit i kontakt med en välgörenhetsorganisation ställer sin tid till förfogande för att hjälpa till. När hon ska boka in tider som passar för att hjälpa till prioriterar hon sig själv först med massage, luncher och det viktigaste av allt “70 på Shuttis” dvs en dunderrea på en dyr affär. Det blir inget av med välgörenheten för hennes del.

Det blir ett sätt att berätta en historia om våra egna “måsten” . I mitt fall, inte för att döma, utan för att uppmärksamma våra egna val. Jag har ju så klart andra saker som jag jobbar med när det gäller mig själv. Med just kläder vet jag att jag duger hur jag än kommer klädd, men fryser gör jag ofta så jag har gärna varma kläder.

Jag tänker också tillbaka på den hemlösa killen i programmet “Skavlan” som jag bloggade om tidigare. Han sa att januari och februari kan vara tuffa månader då många som ger kläder gör det till jul, men inte så mycket efteråt. Här har vi haft -20° igår och -15° idag så det är klart att det känns extra mycket om man inte har en plats att värma sig på eller tillräckligt varma kläder.

Våra “måsten” blir tydliga med skillnaden hur vi lever våra liv.

Kommentera

*


9 + = arton