New Tomorrow

Igår var det Eurovision Song Contest och jag minns hur viktig denna tillställning var för mig som barn. Kanske jag i tidiga år drömde om att själv få bidra med sång på den scenen i framtiden. Det var då vårens höjdpunkt. Så är det inte längre, jag vill gärna sjunga men för att berätta något där någon kan välja att ta emot eller inte. För mig funkar det inte att bli bedömd och poängsatt d v s jämförd med någon annan.

Jag försökte hålla mig vaken för att se hela showen. Det lyckades väl inte så bra men jag hörde Danmarks bidrag, “New Tomorrow” som jag gillar så mycket pga texten. Den må likna Andreas Jonssons låt “Sing for life” men är bra ändå i mina öron.

Texten på refrängen går så här:

Come on boys, come on girls
In this crazy, crazy world
You’re the diamonds, you’re the pearls
Let’s make a new tomorrow
Come on girls, come on boys
It’s your future, it’s your choice
And your weapon is your voice
Let’s make a new tomorrow
Today (Lise Cabble, Jakob Glæsner)
Jag tycker det känns hoppfullt att en ung artist sjunger dessa ord fritt översatt till de ännu yngre: Kom igen nu tjejer och killar, ni är dyrbara skatter i denna galna värld. Ta chansen att påverka din framtid, det är ditt val. Använd din röst som ditt vapen. Låt oss göra en ny morgondag redan idag.

Orden i texten är positivt vägledande vilket jag gillar. Att göra sin röst hörd för att påverka är alldeles utmärkt istället för att ta till knytnävar eller hårdare tag. Att bjuda in till att vi alla kan påverka, vilken ålder vi än har, är så hoppfullt. Förändringen kan finnas bakom hörnet. När vi inte kan påverka blir vi ofta frustrerade och trotsiga. Men vi kanske kan påverka mer än vi tror? Att uppmana alla att ta eget ansvar för sina val, för sin framtid är så bra och ibland verkar vi tro att vi inte har ett val och knappt en framtid. I hoppet kan drömmar födas om en värld som ser annorlunda ut än idag.

Sången och orden stannar kvar i hjärtat oavsett vad resten av Europa tyckte om den eller vilka poäng den fick. Jag är glad att jag höll mig vaken. Jag funderar över vad kan kan göra annorlunda för att morgondagen ska vara ännu bättre för mig, för mina barn och för oss alla.

Vad kan du göra annorlunda för att framtiden ska se ljusare ut?

Kommentera

*


× 1 = tre