Oändligt älskad

Fyra ord finns på en av mina käras gravsten. DSC_0029Fyra ord som liksom krokade fast nånstans i mitt inre när jag såg dem. Ett påstående. En början som räcker in i det oändliga. ”Älskad i all evighet”. Jag vill tro att det är sant men kommer inte sitta med i Debatt för att argumentera för det. Ändå säger jag det som en sanning. Det är svårt, det där med sanningar. Ändå vill jag att det ska vara en sanning, jag lever som om det vore en sanning. Varför? Jo, därför att när döden varit närvarande och livet liksom glidit ur mina händer, när mörkret andas djupare in i mig och hoppets låga nästan slocknat, när min kropp inte kunde prestera ett ända litet, då, frågade jag mig själv vem jag var och det var som om en varm filt slöts om min själ som sa: ”Du är älskad”. En upplevelse, min sanning, och det som blev en av mina drivkrafter ur depression och genom mörkret. En vila och en nåd. Jag kan sluta kämpa och sträva, jag är redan bekräftad och älskad!

Orden på stenen fick ett eget liv och när det föddes några barn i min närhet en tid senare blev orden levande igen. Ett utav barnen hade ett syskon som redan fått lämna jordelivet och jag ville skriva en sång med en refräng som kunde passa för alla barn i den familjen. Orden i refrängen blev: ”Du är älskad, älskad oändligt älskad. Du är älskad, älskad, älskad i all evighet.”

Sången är redan viktig för några personer, just för att den blir som en bro och gäller de som lever här och de som är döda i jordisk mening. Senast sjöng jag den på en barnvälsignelse för en familj som valde den, just av den anledningen, att de just haft ett dödsfall i familjen. Som ett litet tack för min sång fick jag en mugg med samma text. Jag blev så rörd! Jag är så fäst den där muggen och gillar att varje morgon få börja med de orden till min dag. Jag gillar också tanken att orden nu finns på tre ställen där skapandet har tagit sig nya former. Ordet står kvar och är levande, precis som ordet från Bibeln där det står ”Med evig kärlek har jag älskat dig”.

Vem kan bevisa att det är sant? Tro kan ju inte bevisas, men jag vill leva så- älskad i all evighet. Och om det är sant så gäller det ju inte bara mig utan var och en av oss. Stort!

 

Älskad i all evighet är spår nr 3 på skivan och du kan lyssna på den via hemsidan.

 

Kommentera

*


fyra × 5 =