Elina Wetterud

Det är jag som är Elina Wetterud, född Nordell. 1975 föddes jag som nummer fyra i syskonskaran. Efter det kom tre syskon till. Jag har alltid gillat barn, att skapa och sjunga. Min passion ligger  i Det personliga mötet,  Utveckling och Uppmuntran. Jag är utbildad grundskollärare som efter 2 års heltidssjukskivning pga utmattning sa upp mig själv.

Jag är gift och mamma till tre pojkar födda -01, -04 och -06. Tre månader innan vår minsta kille kom dog min pappa oväntat av arytmi, hjärtat slog för sakta. Några månader tidigare hade min svärmor fått cancer och några månader senare kom samma diagnos till min mamma. Min förtvivlan över att de viktigaste relationerna i mitt liv gled mig ur händerna ledde till en depression. Livet som nybliven trebarnsmor blev en stress där sorgen gjorde sig påmind hela tiden. Att klara dagen blev målet. Bara att borsta tänderna på tre barn var som att bestiga ett berg. Stressen och min oförmåga att ge mig själv vila ledde till utmattning.

Jag fick lov att släppa taget om min mor och min svärmor 2008. Oron som ätit upp mig kunde jag då också släppa taget om. Det värsta hade redan hänt, det som vi oroade oss för- att de skulle dö. Efter det har vi haft ytterligare ett dödsfall i familjen.

Jag hämtade då som nu mitt ljus från min kristna tro, det ljuset har bländat mig efter en svår tid i mörker. Ur smärtan och sorgen kom sånger och en kreativitet som ändrade inriktning på mitt yrkesliv där jag idag får använda mina samlade erfarenheter av livet, som pedagog och sångerska för att ge det vidare på olika sätt genom sånger, samtal och föreläsningar. Hjärtat finns fortfarande för allas våra barn, min längtan är att stärka oss vuxna så vi kan ge vidare det goda vi har till våra barn. Min längtan finns också i att förlösa den frusna sorgen i livet för att ge plats åt flödet där vackra blommor kan få blomma ut.

Väggen hade jag förmodligen gått in i utan mina sorger. Det är det vi “duktiga” kan göra om vi inte ser upp och lyfter blicken från det falska värdet i att prestera och få bekräftelse för det vi gör. Vårt dyrbara värde har vi för de vi innerst inne är, det värdet är 100% varje dag. Den glädje jag fann när min självbild förändrades har gjort att jag idag trots mina sorger kan leva ett rikt liv där en djupare lycka, saligheten, fått ta plats.