Orden

Jag har haft en sång på repeat under den senaste veckan, Chris Medinas “What are words”. Jag hade faktiskt inte hört den sången förrän förra veckan då jag satt i bilen och började storgråta. Orden gick rakt in i mitt sköra hjärta. Att sen få höra historien bakom sången blev något annat och djupare. I detta fall väljer jag att bortse från att allt kan säljas och marknadsföras med huvudet på sned i en “tycka synd om anda”. Jag väljer att beröras av denna Chris, hur han som friat till sin livfulla, sprudlande flickvän även idag står fast vid henne efter en olycka då hon fick en hjärnskada.

Orden kan, som i hans fall, bli en trovärdighet genom livets alla stunder. Han ville leva sitt liv med sin älskade i lust och nöd. Och där står han idag, mitt i nöden, stadigt vid sin älskades sida.

För mig är orden så viktiga. Jag lär mig hela tiden nya, djupare innebörder av olika ord. Vissa ord förstår man inte riktigt förrän de har upplevts t ex ångest, begär, ödmjukhet, tillit eller kärlek. Jag sätter en ära i att komma så nära den känsla jag upplever, därför är det nödvändigt att hela tiden lära sig fler ord och svenskan kan ibland vara ett fattigt språk där nyanser saknas. Jag försöker så gott det går inte förstärka orden, då det i slutändan bara urvattnar ordets betydelse. Inte förstora, inte förminska. Därför kan det ibland bli lite provocerande när någon annan sätter en etikett på mig att jag är väldigt si eller så när jag inte upplever det på samma sätt.

Åter till sången där texten fritt översatt till svenska lyder: Orden, vad betyder de om du inte menar vad du säger, om de bara gäller för goda stunder? När orden är sagda högt i kärlek så stannar de kvar långt efter vi själva lever.

Så vill jag leva, med trovärdighet i det jag säger. Jag vill välja orden med omsorg, jag vill lära mig fler ord, jag vill vara noga med vad jag lovar och hålla det jag lovar så gott jag bara kan.

TACK alla som gått före och som delat livet med mig. TACK för de ord av kärlek som stannat kvar och som blir det testamente jag minns var och en av er med, och den frukt jag får äta av det ni sått och vattnat på.

 

Här är texten

What are words
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I’ll be there
Anytime you whisper my name, you’ll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love Yeah, you say
them out loud Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

And I know an angel was sent
just for me And I know I’m meant
to be where I am And I’m gonna be
Standing right beside her tonight
And I’m gonna be by your side
I would never leave when she needs me most
I’m forever keeping my angel close

Kommentera

*


6 × = trettio sex