Provocerad

Som jag skrivit tidigare finns det inte så mycket som provocerar mig längre. Frustrerad blir jag av många saker: skitsnack, splittring, svält, krig t ex. Men provocerad…så där så jag känner att pulsen går upp och jag vill lämna rummet eller “sätta dit” någon händer så sällan nu för tiden. Jag tror det beror på att jag varit med om mycket sorg, att jag jobbat med mig själv på många plan och att jag är noga med att nära goda tankar för att vara fri men också för att hålla alla små “fulingar” till tankar på avstånd. När jag vill se människor med hjärtat har jag svårt att döma dem och det är en skön erfarenhet : )

Igår blev jag provocerad…..av samma person som förra veckan. En person som i sin profession ska hjälpa mig. Det där mötet mellan oss sker inte utan jag sluter mig ganska snabbt. Hon är på hela tiden, glad positiv och vill hjälpa. Hon är aktiv hela tiden, rättar mig i all välmening. Och jag blir så provocerad.

Jag tror jag vet varför! För hon påminner mig om mig själv. Den som vill hjälpa och vill väl men som presterar och vill visa upp. Den som speglar sig lite i glansen av det hon kan…..Som om någon ber om ett ord och får en föreläsning, eller mat och får fem pizzor som ska ätas på en gång. Mättnaden blir till illamående och orden blir för mycket att hålla ordning på.

Så jobbigt : ( och så bra : ) att jag än en gång får ta Självinsikten i hand. Det handlar alltså inte om henne, det handlar om mig. Hur kan jag göra för att komma från att prestera? Hur kan jag bekräfta mig själv och påminna mig själv att jag duger precis bra som jag är. Hitta vilan i att finnas till för andra utan att överfalla. Hur kan jag luta mig tillbaka och visa att jag finns där när frågorna dyker upp, när någon är mottaglig och villig att lyssna?

Vill man utvecklas får man vara villig att jobba! Jag vill utvecklas och det gör ont när Självinsikten klämmer extra hårt i handen. Jag vet nu var mitt värde ligger, i att bara finnas till, och jag känner mig värdefull för den jag är och då blir utvecklingen inget hot utan en befrielse : )

“All hållbar förändring börjar med självinsikt”. (Rick Warren)

Blir du provocerad av något? Kan det till vägledning att närma sig Självinsikten?

Kommentera

*


9 − fyra =