Rik

Jobbar med min första skiva som jag har bestämt ska heta “Ögonsten”. Den handlar bla om mina barn, hur värdefulla de är, hur dyrbara de är för mig. Jag älskar dem så mycket. Oavsett vad de gör i livet, vad de presterar. Och så klart har jag inte behövts prövas i den tanken än, om min kärlek håller, då de nu är små och inte hunnit utsätta andra eller sig själva för tokiga saker på hög nivå. Nu är det mest tålamodsprövande vi övar oss på här hemma. En grundinställning finns ändå att personen räknas, sen är det ju bra om man gör sitt bästa men det är inte där värdet ligger.

Vi var och handlade igår och när jag skulle betala frågade expediten efter klubbkort, sonen frågar då: “Är det gratis om du drar det där kortet?”. Jag svarar “Ingenting är gratis, lär dig det….” Men så ångrar jag mig: “Jo, min kärlek till dig är gratis”. Expediten började nästan gråta av mina spontana ord.

Jag tror det är så att vara någons ögonsten, att sändaren inte har några baktankar eller avsikter med sina handlingar mer än att just visa sin kärlek. Den kärleken kan visa sig i gränssättning, kramar, vägledning, uppmuntran b la.

Om vi ser varandra med kärleksfulla ögon och lägger prestationer, lönekuvert och hur lyckade vi är åt sidan ska vi upptäcka helt nya saker hos våra medmänniskor tror jag. När vi utan baktankar visar vår uppskattning och börjar leva mer med hjärtat än med huvudet händer det saker i människor.

När jag fortsätter samtalet med sonen blir jag så där lycklig, jag säger: “Jag känner mig så rik, inte på pengar, men jag är rik som har dig…..rik på…” “Glädje” svarar barnet vars mamma varit deprimerad och så sorgsen och ledsen så länge. “Ja, rik på glädje”, svarar jag.
Han skulle bara veta vilken glädje han är, om han skulle förstå det skulle hans självkänlsa aldrig behöva svika honom….och jag förstår att det inte är så enkelt…..men ändå.

Så rik på glädje! Så rik på sorg. Sorgen och Glädjen håller båda två mina händer genom livet och vad skönt det är när Glädjen tar ett extra hårt tag om min hand, så där så det känns i hela kroppen. Så tacksam att få vara drabbad av Kärleken, så tacksam att den är gratis!

Kommentera

*


− två = 3