Rörelse

Vilken underbar morgon och dag! En promenad med en vän i solen och ett samtal i fördjupad vänskap och vägledning i mitt företagande på olika nivåer. Jag är så tacksam att jag har nära relationer där vi kan se varandra på så många olika sätt. I detta fall en “syster” och vän, coach, lyssnare och utmanare. Känner mig tacksam och omsluten, glad över den rörelse som finns i stillheten. Märkligt och motstridigt kan det tyckas.

Kommer hem och ser att övriga familjen har ägnat morgonen åt att klippa äppelträdet. Jag fortsätter det arbetet att samla ihop grenar och ta bort helt vissna blommor och påbörjar ett litet arbete att pusta glaset till lyktorna jag tänder när jag har träffar i SjälaBorgen. Det ljuset som ska vara vägledande in i värmen och som säger “välkommen in”.

Mitt i putsandet hoppar jag upp en halvmeter då en ung man står på gården. Han vill sälja te och kaffe för att han ska åka på språkresa. Jag blir imponerad av hans målmedvetenhet och hans sätt att formulera sig och sälja in. Fast jag tycker det är dyrt, säger jag att jag gärna köper just bara för att uppmuntra honom.

Jag tänker att det är så bra med unga människor som har en längtan som de försöker hitta vägar för att kunna förverkliga. Många av oss har drömmar som bara stannar i hjärtat för att vi inte tar oss rätt vägledning för att nå dit vi vill. Idag har jag med mina små kronor kanske bidragit till att hans dröm om en Londonresa går i uppfyllelse. Han var beredd att lägga tid och arbete för att nå dit. Hur det går och om han är ärlig kan jag inte veta men jag vill tro på honom. Själv har jag idag fått vägledning med frågor som på ett tydligt sätt hjälper mig att komma vidare med jobbet med skivan och mitt företag. Arbete och tid kommer det kräva för att min dröm och min längtan ska bli verklighet. Jag tror nu att jag är beredd att lägga ner den tiden och det jobbet!

Fortsätter nu att putsa på mina lyktor, allt för att ljuset ska lysa klarare och varmare för var och en som kommer hit. Låter tankarna landa tillsammans med den praktiska rörelsen som tar mig framåt. Mot min längtan och mina mål.

Kommentera

*


åtta + 2 =