Spår

Är ute med kameran i hand och ser alla olika spår i snön. Jag kan lätt se var människofötter tagit sig fram, rådjur, katter, hundar och bilar. Alla har lämnat tydliga spår efter sig.

Vilka spår lämnar jag efter mig? Vilka avtryck ger jag vidare till människor omkring mig?

Människor som sviker och vill såra kan lämna kraftiga avtryck av smärta, både fysiskt och själsligt. Det kan vara svårt att hantera, svårt att få smärtan att lätta. Människor kan såra oss utan att de menar. Deras val får till följd av att någon kommer i kläm. Tragiskt och smärtsamt.

Vill vi göra likadant som de som sårar oss? Kan vi göra på något annat sätt, lämna ett spår som står för något annat? Hur långt vi kommit i våra olika relationer är ju unikt och jag tror ju på förlåtelsens väg för att själv vara fri. Det skriver jag i en mening och förstår att det för var och en betyder helt skilda saker då vi mött svek och strid av helt olika slag på våra livsvägar. Idag ligger inte fokus där för mig. Jag tänker mig att vi kan fokusera på: Hur skulle jag vilja bli mött, vilka spår skulle jag vilja att olika människor lämnar i mig?

När jag har tänkt på det börjar arbetet att själv göra jobbet som visar de spåren. För mig är det spår av Barmhärtighet, Förståelse, Respekt, Integritet, Sanning och Kärlek (läs gärna bloggen om Kärlekens fem språk, 29 mars 2010). Inte spår av präktighet som ska visa upp en glattig yta och ge klappar i ryggen, utan de där spåren som visar sig därför att mina handlingar har fötts i mitt inre som en vilja och ett levnadssätt som utgår från den fantastiska Kärleken. En utmaning som kan vara svår, men så spännande att se vart den tar mig : )

Liza L Lundkvist skriver i sin sång “Stilla”: “Meningen med livet är ej ofta lyckorus, men spår av kärlek”.

Kommentera

*


9 × = femtio fyra