Träna

En av mina vänner, som även finns här på fb, råkade ut för en trafikolycka i höstas. En ryggskada som gör att han idag är rullstolsburen. Vissa har en app som man kan använda och logga in var man är någonstans, så även han. Jag ser och blir påmind om en del av hur mycket tid som går åt för att rehabilitera sig efter en skada. Jag tycker det är en bra påminnelse, jag blir på något sätt sporrad av hans vilja till att bli starkare och träna.

Jag har sedan 1,5 vecka tillbaka bestämt mig för att jag själv ska träna. Nu är det slut på bortförklaringar, och nu är min förut så utmattade kropp redo att möta nästa utmaning. Tiden rinner iväg under träningen nu när jag har hittat en form som passar mig. Cirkelträning, d v s alla går runt tre varv i en cirkel där varannan station är en maskin och varannan en platta där man kan springa eller röra sig hur man vill för att hålla puls och inte bli kall. Jag väljer själv nivå, räknar inget, noterar inget. Jämför inga tyngder och det finns inga speglar. Jag gillar att det är kvinnor (ja, det är bara för kvinnor) i alla åldrar över min egen. De ser helt olika ut och det finns inget dömande i rummet. Jag ser viljan i dessa kvinnors ögon, för här kan vi inte gömma oss bakom någonting då vi ser varandra i ringen. Ingen är utanför, alla är inkluderade och målinriktade.

Jag har som mål att bli mer smidig och orka mer, vårda min kropp helt enkelt och låta hjärtat jobba. Kanske något hekto ramlar av i bara farten. Jag känner redan av mina magmuskler som gömt sig länge ; ) Efter några gånger har jag hittat en rutin som nästan blir ett nytt sätt att leva.

För den som har en kroppslig skada blir träningen en självklar del av ens liv och vardag när man har motivationen och viljan. Hur är det med oss som inte brutit ryggen eller benet men som har ett brustet hjärta eller en bruten själ? Har vi motivationen och viljan att jobba och träna oss för att bli mer hela? Precis som hjärtat måste jobba i konditionsträning behöver hjärtat vara med och jobba när det gäller att bli hel på insidan. När Sanningens starka ljus får lysa upp tillsammans med Självinsiktens tankar, och vi tar tag i vår smärta, vi jobbar med att förlåta oss själv och andra, vi sätter ord på det som är jobbigt eller t om fruktansvärt hemsk så finns en chans att läka ett steg. Om det dessutom sker mellan hjärtan, där vi hjälper varandra i att komma vidare har vi jobbat med hjärtat på ännu ett sätt.

Jag har bestämt mig! Jag vill bli mer hel och smidig på utsidan och insidan för att hålla länge och känna mig fri. Men det kommer kosta mig tid och kraft att ta mig iväg till träning och att öppna på hjärtats dörr.

Kommentera

*


7 + tre =