Två materiella välsignelser

Ska snart ut och rensa bort mer saker i Borgen. Ett halvår av rensande. Jag undrar just hur mycket man konsumerar och släpar hem om man behöver ett halvår på sig att få allt i ordning, om vinden dessutom är kvar. För mig gäller det att ta en bit i taget för att inte bli utmattad igen. Rensa och sen det vanliga livet med jobb, barn, hämta, lämna, laga mat…ja ni vet.

Saker, som kan bli som ett ok att bära eller en fantastisk välsignelse. Jag har två kära saker jag tänker som en välsignelse. Vårt piano och vår kamera. Båda har nämligen varit just ett instrument för mig att använda tillbaka till livet och mig själv. Kameran har hjälpt mig att se små detaljer och stora helheter. Fokus, perspektiv och skärpa. Kameran har gjort att jag dragit på mig skorna och gett mig ut i naturen.

Pianot var ett arv från mina svärföräldrar, det har stått hemma hos dem i alla år och klinkats på till jul de senaste åren de hade det. Vi fick det hem till oss då jag mådde som sämst, då mina fötter irrade omkring i rastlöshet, då sinnet var förmörkat av orostankar och kraften bara inte fanns. Jag satte mig då och klinkade och hade en melodi nertecknad i en enkel skiss sedan många, många år. Den melodi som sedan blev “Var mig nära” och som ligger på hemsidan att lyssna på. Vid pianot flöt tiden fram på ett behagligt sätt. Jag kunde välja tonerna, ändra enskilda toner eller ackord. Ett försök att landa musikaliskt eller textmässigt i den känsla jag just då befann mig i. Från början tungt och moll. Moll betyder mjukt och det var just mjuka sånger för själen jag skrev då. Jag kan höra skillnaden i sångerna, lättnaden som infann sig allt mer.

Idag har pianot fått en ny plats i vårt hem. Från ett litet utrymme i undervåningen till en plats i husets hjärta på övervåningen. Jag slipper nu konkurrensen från TV-spelen som stod i samma rum förut. Jag vill in med musiken, fylla huset med den musikglädje som jag själv upplevde som barn!

Två materiella saker. Prylar som hjälpt mig tillbaka till mig själv på ett sätt som jag inte hade räknat med. De väckte nämligen det som jag inte visste fanns inom mig. Mina bilder, mina ord och toner. Återigen tacksam till vad jag har. Vad har du inom dig?

Kommentera

*


− fyra = 5