Vänner

Ibland blir jag så där extra glad när traditioner bryts på ett enkelt med tydligt sätt. Jag som älskar ord och verkligen tänker på vilka ord jag har runt omkring mig sprang på denna lilla handduk och blev så glad. En handduk för mina vänner. Det känns nära och som en ära att få ha mina vänner i mitt hus. Det vanliga är ju att man har en gästhandduk till de som kommer utifrån om man gör någon skillnad alls så klart. Jag som har små barn kan tycka att det är bra om de kan lämna en handduk till de som kommer på besök. Annars är det många kladdiga små fingrar som ska torkas i badrummet. En plats där de ska lära sig saker mer och mer.

En gäst och en vän…vad är det för skillnad? Självklart kan ens vänner vara ens gäster men det är inte säkert att ens gäster är ens vänner…..än. En gäst är för mig någon man passar upp på, erbjuder kaffe osv. Mina vänner brukar jag alltid uppmuntra att känna sig som hemma, ta kaffe när de vill, visa var kylskåpet står osv. En vän vill man ska känna sig hemma och fri att krypa upp i soffan. En vän kan stanna länge och inte göra någonting. Vi kan prata eller bara vara.

Jag känner att mitt hem är min Borg och därför ska jag så klart vara noga med att det få förbli så. I vårt hem är det vi vuxna som sätter upp normer och värderingar vad som gäller här, inte mina gäster eller vänner. Jag vill verkligen ha hemmet som en naturlig samlingsplats för alla som har vägarna förbi, för barnens vänner, deras föräldrar. En plats av ro oavsett hur stökigt det är just nu. Om man som jag säger att relationer är det viktigaste då ska det också spegla sig i den tid och de prioriteringar jag gör. Lördagseftermiddagen var tänkt till att åka till soptippen med skräp. Det får jag göra idag istället då vi fick en stor och liten vän på besök då. Roligt, avslappnat och lite spännande att dagarna inte alltid blir som man tänker sig. Kanske jag tar med mig en vän till soptippen, så blir det lite roligare?

Just den här handduken har jag köpt på Hemtex, vill du göra en själv är det perfekt att skapa en personlig variant med hjälp av symaskinen, broderi, textiltryck eller på något annat kreativt sätt. Hemma hon dig eller här på Kreativa möten. Välkomna……..vänner!

Kommentera

*


5 × två =