Växthus

Jag har smittats lite av sonens glädje över de frön som han planterat i skolan. Inspirerad vattnar han de små plantorna, följer utvecklingen varje dag och har visat mig vilken som är hans mästerverk : )

Under min utmattning har jag haft svårt att sköta om blommor då jag inte haft kraft att lägga på dem, det har räckt med att sköta om mig själv och barnen. Nu mår jag bättre och vi har fortsatt att planera blommor här hemma tillsammans. Roligt projekt att göra med barnen om man orkar. Lärorikt hur det lilla fröet måste dö i jorden för att öppna sig där växtkraften kan frigöras och tillsammans med näringen i jorden, med vatten och solljus kan det bli en vacker blomma eller något vi kan äta….om några månader. Tiden måste få ha sin gång att bilda rötter och växa till.

Jag har länge längtat efter att få blomma men har insett att det går inte att forsera fram. Det finns en tid och en plats för allt. Jag tror att min utmattade kropp har vilat för att nu sträcka på sig och stärkas med träning. Min depression är över där skapandet har varit en stor del i att se glädjen och ljuset. Min sorg känns idag lättare mycket tack vare att jag vågat stå kvar i smärtan och satt ord på den. Jag, som vilken annan människa som helst, behöver omsorg och kärlek. Jag behöver den näringsrika jorden, jag behöver vatten och massor med uppmuntra och kramar. Men den kärleken finns en förutsättning att läka. Så underbart! TACK alla som bidragit till det. Alla som är med i nätverket “Syskon Stöttar” är en del av den läkningen oavsett om man någon gång svarat eller läst. Bara att ni tänkt tanken att “gilla” eller gå med i en grupp av ett stöttande slag är läkedom för mig, det betyder att ni tror på min idé : ) Och som kristen har jag hela tiden varit viss om att Gud omslutit mig och låtit sitt ljus skina över mig.

Jag nöjer mig inte med att läka, jag vill blomma också. Jag är såååå tacksam att jag känner mig mer hel. Jag är som förälskad igen, vilket liv jag har att leva : ) Jag tar tagit all bråte i mitt liv: sorg, utmattning, depression, motgångar och byggt ett hus av det. Ett växthus med glastak, nära till himmelskt ljus som får lysa över plantorna däri.
Det finns så många nya möjligheter till blomning i ett skyddat växthus. Jag kommer att bli svår att stoppa nu ; ) Min önskan är att hoppet om läkedom och blomning kunde få smitta dig precis som sonens planteringsglädje har smittat mig.

Kommentera

*


− 5 = fyra